Ing-Marie Wieselgrens stiftelse söker Projektledare

2024-08-09

Ing-Marie Wieselgrens stiftelse söker en  Projektledare

Ing-Marie Wieselgrens stiftelse - Tillsammans för psykisk hälsa söker nu en Projektledare som tillsammans med styrelsen ska etablera Stiftelsen som en stark och pådrivande kraft för psykisk hälsa.

Tack vare stöd från bland annat Postkodstiftelsen, har Stiftelsen medel för att under perioden 1 oktober 2024 till 31 december 2025 utforma och lägga grunden till en långsiktig verksamhet.
Övertagande av ”Kraftsamling för psykisk hälsa”, ett initiativ som Ing-Marie Wieselgren tog i sin roll som Sveriges Kommuner och Regioners (SKR) psykiatrisamordnare, kommer att ske i september 2024. Stiftelsen har också utsett fem Eldsjälar, personer som i sin vardag bidrar till ökad psykisk hälsa med långsiktigt, ihärdigt och modigt "gnet".

Vem är du?

Vi söker dig som har god organisatorisk förmåga och är van att arbeta självständigt. Du är en engagerad, drivande person och har gärna verkat inom området psykisk hälsa. Dokumenterad erfarenhet av projektledning för stora projekt, arbete inom civilsamhället, frivilligorganisation eller stiftelse sen tidigare är meriterande.

Uppdraget

Uppdraget är brett och kommer att innehålla varierande dagar och uppgifter med såväl strategiska som operativa och administrativa arbetsuppgifter. Nätverksträffar och arbete med och för stiftelsens utsedda Eldsjälar samt projektplanering och arbete för att definiera och komma igång med Kraftsamling för psykisk hälsa 2.0 är de tvåhuvudsakliga uppgifterna för denna projektperiod.
Tillsammans är stiftelsens ledord och det är viktigt att både bibehålla de relationer och samverkanspartners som stiftelsen har idag, och att finna fler samarbeten över tid. Även i det arbetet är du tillsammans med styrelsen en viktig kugge för framtiden.

Avtalsform

Utgångspunkten för detta uppdrag är ett frilansavtal motsvarande en 50 procents heltidstjänst under perioden 1 oktober 2024 – 31 december 2025.  

Ansökan

Du sänder din skriftliga ansökan med ett kortfattat personligt brev samt CV till stiftelsenimwieselgren@gmail.com. I mejlets ämnesrad skriver du ”ANSÖKAN PROJEKTLEDARE”.

Sista datum för ansökan är den 30 augusti. Ange gärna minst en referens.

Kontaktperson under rekryteringsprocessen är Stiftelsens ordförande Lasse Stjernkvist via stiftelsenimwieselgren@gmail.com eller 070-527 26 27.

Varmt välkommen med din ansökan!

___________________________________

Bakgrund till Ing-Marie Wieselgrens stiftelse

Ing-Marie Wieselgren var psykiatrikern som blev statlig utredare och därefter nationell psykiatrisamordnare. De sista åren arbetade hon som chef för sektionen Uppdrag Psykisk Hälsa på Sveriges Kommuner och Regioner (SKR).
Ing-Maries utgångspunkt var att vi är ETT samhälle där alla behövs. Alla människors fulla potential ska få komma till sin rätt. Ing-Marie drevs av övertygelsen att alla har rätt till hjälp och att det går att hjälpa alla - det gäller bara att anstränga sig tillräckligt.
Ing-Marie Wieselgren mördades under Almedalsveckan 2022 på öppen gata, på väg mellan seminarier om barn och ungas psykiska hälsa. Hon kämpade in i det sista för alla människor som lider av psykisk ohälsa, hon kämpade för dem som inte orkade kämpa mer och för dem vars röst tystnat.

Stiftelsen hedrar Ing-Maries minne och verkar i hennes anda. Med det avses:

  • Allt börjar med barnen. Det går inte att nog lyfta vikten av förebyggande och främjande insatser för barn och unga.
  • Banbrytande och modigt. Arbetet bedrivs med optimism, engagemang, envishet och gemensam kraft.
  • Anhöriga och patienter/brukare ska på olika sätt vara involverade och ha en talan i den förändring/utveckling som berör dem.
  • Alla människor ges chans att uppnå sin fulla potential, det är grunden för demokrati och mänskliga rättigheter.
  • Arbetssätt måste förändras. Det går att göra bestående och viktiga förändringar med befintliga resurser om man gör annorlunda.
  • Vikten av ökad dialog och samverkan inom alla samhällssektorer och nivåer kan inte nog understrykas.  Ingen enskild aktör kan ensam minska stigman eller lösa frågorna om förbättrad psykisk hälsa.
  • Systemförändringar måste ske på riktigt och gärna skyndsamt.